Bug report - beta 0.8

This forum is dedicated to the new football game Active Soccer (and Throw In) by TheFoxSoft.

Moderators: TheFoxSoft, Moderators

rapTor_sonofsuns
Newbie
Newbie
Posts: 291
Joined: Tue Jun 19, 2001 12:00 am
Location: Istanbul, Turkey
Contact:

Postby rapTor_sonofsuns » Fri May 04, 2007 4:10 pm

check this out :

http://cse.yeditepe.edu.tr/~caydogdu/bug.rpl

keeper catching the ball outside the penalty box
User avatar
alkis21
Moderator
Moderator
Posts: 15018
Joined: Wed Jul 04, 2001 12:00 am
Location: Athens, Greece
Contact:

Postby alkis21 » Fri May 04, 2007 6:11 pm

The game doesn't work. :( After the spinning Throw In logo, I get the following message:

Image

Which is weird because I checked and the file was there!
Note how the second 'a' is incorrect though... perhaps it is a regional settings thing?
Remember, remember, the 4th and the 3rd of November
Image
TheFoxSoft
Moderator
Moderator
Posts: 4210
Joined: Fri Jun 15, 2001 12:00 am
Location: Rome, Italy

Postby TheFoxSoft » Fri May 04, 2007 7:02 pm

alkis21 wrote:The game doesn't work. :( After the spinning Throw In logo, I get the following message:

Image

Which is weird because I checked and the file was there!
Note how the second 'a' is incorrect though... perhaps it is a regional settings thing?


it's windows international fault. Go to control panel and set to english language/keyboard
User avatar
Steve Camber
Mad! 7000+ poster!
Mad! 7000+ poster!
Posts: 7608
Joined: Sat Jun 16, 2001 12:00 am
Location: Sheffield, England
Contact:

Postby Steve Camber » Fri May 04, 2007 7:26 pm

Great work Foxy!

I have just quit out of a practice game, and windows XP died with a blue screen crash. My PC is usually very stable, but I'll see if it can find a cause.
--
Image
SteveC - Kick Off engineer
18 Dec 2003 - "One day I'm going to disassemble the 68000 code, and find out exactly what's going on in there!! "

Ask me about online KO2 :)
User avatar
Abyss
Moderator
Moderator
Posts: 5904
Joined: Wed Sep 18, 2002 12:00 am
Location: Athens, Greece
Contact:

Postby Abyss » Fri May 04, 2007 10:39 pm

TheFoxSoft wrote:
alkis21 wrote:The game doesn't work. :( After the spinning Throw In logo, I get the following message:

Image

Which is weird because I checked and the file was there!
Note how the second 'a' is incorrect though... perhaps it is a regional settings thing?


it's windows international fault. Go to control panel and set to english language/keyboard


It's not exactly a "Windows fault", it's more of a Blitz Basic fault with unicode I think. Why don't you just use standard latin characters and not accented ones? It's better than forcing the users to change their regional settings.
User avatar
Abyss
Moderator
Moderator
Posts: 5904
Joined: Wed Sep 18, 2002 12:00 am
Location: Athens, Greece
Contact:

Postby Abyss » Fri May 04, 2007 11:26 pm

I think that the settings that actually needs to be set to "English" is the "Language for non-Unicode programs" settings, under the "Advanced" tab in regional settings.
TheFoxSoft
Moderator
Moderator
Posts: 4210
Joined: Fri Jun 15, 2001 12:00 am
Location: Rome, Italy

Postby TheFoxSoft » Sat May 05, 2007 9:57 am

rapTor_sonofsuns wrote:bugs :

- i changed the squad before entering the match, but the loading screen shows the default lineups

- beckham goes to see victoria ( gets inside the stadium) than come backs when it is a corner , to take the corner. (upper goal)

- as soon as a penalty is given the goalie leaves the goal going to the touchline ( i image he is thinking isnt this "throw in" :lol: )

- when taking the penalty referee continuosly moves circular annoying

- when ai dribbling sometimes it dribbles the ball which is on air

- goalie holds a second ball sometimes ( it was in the previous version too) while match is played with a ball

- training didnt load a black screen


all of them (with the exclusion of the penalty bugs) are the kinds of bug i was talking about. They are known and easy to be fixed.


- ai is obviously cheating it doesnt look good when ai dribbles the ball it ruins the nature of the game, and the ball is not going by the ball physics but the desire of the ai .

I know what you mean. I'm planning to implement CPU loosing ball control already in the next beta.

- player switching sucks, off the ball player ai sucks too , sometimes i am not the player closest to the ball and he is just watching the game!

Everytime you feel another player should be the best one to be controlled, move the joystick (in the direction from the player you want control to the ball) and push button. If you push button you will always select the closest player to the ball but remember to add the direction with the joystick. However switching players is definitely improvable.

- players showing with just a % rating? i cant compare who is faster? who shoots better? why? am i missing something?

No you can't, i wanted some kind of hidden stats

- circular shadows

they'll disappear in the next version :)

- raptor heads advertisement is missing :D

Damn! We'll solve this problem
TheFoxSoft
Moderator
Moderator
Posts: 4210
Joined: Fri Jun 15, 2001 12:00 am
Location: Rome, Italy

Postby TheFoxSoft » Sat May 05, 2007 10:00 am

rapTor_sonofsuns wrote:t
well another bug in penalties ball percentages of the teams are not initialized at 0 so they are some hexadecimal numbers :lol:

know problem

my champs l. match got crushed when starting the second game against barca with chelsea : memory access violation

This bug is related to BLitz3D compatibility instruction. It depends on your gfx card, i'm sorry but i can only suggest you to reload the game.
TheFoxSoft
Moderator
Moderator
Posts: 4210
Joined: Fri Jun 15, 2001 12:00 am
Location: Rome, Italy

Postby TheFoxSoft » Sat May 05, 2007 10:04 am

rapTor_sonofsuns wrote:- when i am throwing in from right side bottom of the pitch attacking downwards , throwing in to upper side , the ball didnt go in to the pitch and the referee gave a goal kick !!!!


- the referee called offside for etoo but he kept on playing and shoot&missed the game continued with a goal kick !!!!

- a long range shot keeper saved the ball inside the goal referee decided a corner kick !!!![/quote]
strange enver happened to me i check what's wrong.

- when you alt-tab in a game you may return in a complete vector mass no graphics but some polygons moving etc

i'm sorry but alt-tab is not compatible with the game.

- Goal Werder Bremen indicator doesnt fit to the box writing oal Werder Bre or smth like that

also F12 button is not checked whether pressed in replay screen when you press it in game , it pops up saving screen immediatly a replay is shown

and one more suggestion, change the ball percentage by counting the last man that touched the ball instead of the man is in control, as ai is cheating they all get much higher percentages because the ball glues to their feet, when i am dribbling i let the ball go and capture it again which hampers my percentage ( i think so )


thanks for your report
TheFoxSoft
Moderator
Moderator
Posts: 4210
Joined: Fri Jun 15, 2001 12:00 am
Location: Rome, Italy

Postby TheFoxSoft » Sat May 05, 2007 10:06 am

kofoed wrote:i cant go into the match. when the lineups are shown the game freezes and exits and says "Memory Access Violation"

Vista 32-bit
GF 8800GTS
2gig ram


I'm sorry but it seems there are problems with Vista+8800. You have to wait newer drivers of your gfx card.
Thanks, Gianluca
TheFoxSoft
Moderator
Moderator
Posts: 4210
Joined: Fri Jun 15, 2001 12:00 am
Location: Rome, Italy

Postby TheFoxSoft » Sat May 05, 2007 10:08 am

Steve Camber wrote:Great work Foxy!

I have just quit out of a practice game, and windows XP died with a blue screen crash. My PC is usually very stable, but I'll see if it can find a cause.


Thanks Steve, sometimes you can get a random crash when returing to the menus due to Read/WritePixel instructions that sometimes may crash the game with some GFX card
TheFoxSoft
Moderator
Moderator
Posts: 4210
Joined: Fri Jun 15, 2001 12:00 am
Location: Rome, Italy

Postby TheFoxSoft » Sat May 05, 2007 10:31 am

alkis21 wrote:The game doesn't work. :( After the spinning Throw In logo, I get the following message:

Image

Which is weird because I checked and the file was there!
Note how the second 'a' is incorrect though... perhaps it is a regional settings thing?


mmm.....in my Anderlect dir i have this file: R.Jahász.txt
User avatar
alkis21
Moderator
Moderator
Posts: 15018
Joined: Wed Jul 04, 2001 12:00 am
Location: Athens, Greece
Contact:

Postby alkis21 » Sat May 05, 2007 2:45 pm

Abyss wrote:I think that the settings that actually needs to be set to "English" is the "Language for non-Unicode programs" settings, under the "Advanced" tab in regional settings.


Yes, it worked. However, that's something of an inconvenience to me, as I have to restart my PC every time I do it. Do you think you can take Spyros' advice and fix it, Gianluca?
Remember, remember, the 4th and the 3rd of November
Image

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest